Zink/dakgoten

Zink/dakgoten

Is uw zinken dakgoot toe aan vervanging of wilt u uw zinken dakgoot laten repareren? U kunt bij ons terecht voor al uw zinkwerk. Wij beschikken over de juiste expertise om u te helpen bij schade, lekkage of bij een volledige vervanging van de zinken dakgoot. 

Dakgoten onderhoud

Dakgoten kunnen door bladeren, stof, zand, mos etc. verstopt raken en daardoor geen water meer afvoeren. Lekkages en beschadigingen van het dak en de muren kunnen hiervan het gevolg zijn. U kunt deze narigheid voorkomen door eenmaal per jaar uw dakgoten te laten reinigen.

Ook zorgt het reinigen van de dakgootlijsten ervoor dat alles er fris uit blijft zien. Door dit regelmatig te laten doen voorkomt u veel schade. 

Dakgoten Reparatie

Als uw dakgoot meerdere beschadigingen heeft of de dakgoten zijn verouderd dan is het raadzaam om de dakgoot op tijd te (laten) vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan de houten ombouw. Een dakgoot vervangen inclusief de ombouw is een klus die wij heel vaak uitvoeren en zodoende professioneel en snel kunnen uitvoeren. 

Het kan ook gaan om kleine beschadigingen, dan is het niet nodig om de gehele oude dakgoot te vervangen maar kunt u ook een stuk van uw dakgoot repareren. Een lekkende dakgoot kan namelijk voor flink veel problemen zorgen. 

Dakgoten vervangen

Wanneer u last heeft van een lekkende zinken dakgoot, kan er water op de muren terecht komen. Hierdoor kunnen er vochtproblemen ontstaan. Het is dus verstandig om het niet op z’n beloop te laten en de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen doormiddel van een reparatie of vervanging. 

Het lekken gebeurt vaak op de naden. Als wij een zinken dakgoot repareren of vernieuwen, letten wij altijd goed op de afwerking van de hoekdetails, een geschikte aansluiting op de bestaande goten en een perfecte kwaliteit van de soldeernaad.