Duurzame techniek Uitgeest

Duurzame techniek Uitgeest

Door een groeiend milieubewustzijn en de wens op termijn kosten te besparen door terugwinning van energie of het gebruik van natuurlijke energiebronnen neemt de vraag naar o.a. warmtepompsystemen, hybridewarmtepompsystemen of warmte-terugwininstallaties enorm toe. 

Dit zijn de technieken die Installatie & Loodgietersbedrijf Knol beheerst. Deze technieken zijn niet nieuw maar afkomstig uit de koeltechniek. Het koelen en verwarmen met een warmtepompsysteem vormt een interessant alternatief voor de traditionele gasgestookte installaties, omdat het warmtepompsysteem uitsluitend op elektriciteit werkt.

Installatie & Loodgietersbedrijf Knol kan u deskundig adviseren op het gebied van deze nieuwe energiebesparende technieken, zodat ook u de juiste energiezuinige keuze voor uw bedrijf of woning kunt maken. 

Warmtepompsystemen

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater.  Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. 

Hybridewarmtepompsystemen

Een hybride warmtepomp is vaak aantrekkelijk voor matig tot goed geïsoleerde bestaande woningen. Dit is een combinatie van HR-combiketel met een kleine elektrische warmtepomp (met binnen en buitenunit). Je kunt een warmtepomp combineren met je bestaande cv-ketel, maar er bestaan ook kant-en-klare systemen. 

Met een hybride warmtepomp kun je rond 75% op je gasverbruik besparen. Het grootste deel van het jaar stook je elektrisch. De cv-ketel op gas springt alleen bij als het heel koud is, of (afhankelijk van het systeem) voor warm water uit de kraan. 

Warmte terugwin installatie

Een warmte terugwin installatie is een vorm van mechanische ventilatie. Het systeem voert vuile lucht af en blaast schone lucht terug in huis. De schone lucht krijgt via een warmtewisselaar de warmte van de vervuilde lucht. Zo zorgt een wtw-installatie voor een gezond binnenklimaat en behaaglijke warmte.